lördag 30 juli 2011

A flowering chair.

Orchid chair av Christian Flindt.







Även Stein Bakker har inspirerats av orchideerna. Denna skapelse har han liksom ovanstående valt att kalla just Orchid chair.



tisdag 26 juli 2011

Playful storage.

Klassikern som fått många att slita sitt hår, rubiks kuben, finns nu som dekorativt bord. Förutom de fina färgerna och välkända formen har det även plats för förvaring.



Rubic Cube finns att köpa hos italienska Clab4design.
När vi ändå är inne på leksaker från barndomens år så vill jag visa dessa förvaringslådor. De finns i olika storlekar samt färger och självklart är de byggbara liksom originalet lego.


Lådorna finns till försäljning hos aplaceforeverything.com.

fredag 22 juli 2011

Virtual keyboard and a fantastic bookcase.

Jag har inte skrivit så mycket om tekniska produkter men den här är så genial och fantastisk så det vore nästan ett brott om jag inte delade med mig av denna. ThinkGeek erbjuder detta laser-tangentbord, Cube Laser Virtual Keyboard, för iPad och iPhone. Hur coolt som helst.



Bjørn Jørund Blikstad har gjort denna fantastiska bokhylla kallad Imeüble. Ögonen vet inte vad de ska tro. 



torsdag 21 juli 2011

Decorative laundry and a magazine table.

Nu behöver inte smutstvätten vara något du skäms över och trycker undan i någon vrå när du får främmande. Helene Steiner har utvecklat denna tvättkorgs-anordning, Polyp,  som enkelt sätts upp på väggen. Det är bara att trycka in kläderna allteftersom de blir smutsiga. Varje del rymmer cirka en tvätt och kläderna blir dessutom färgsorterade!



Amarant Reading Table är en lösning till läshörnan där tidningarna blir en del av designen. Nu ser man inte bara vad som erbjuds att läsa, det ser också inbjudande ut och man förlägger inte de magasin man har. Bordet är skapat för LEF! Furniture Design från Nederländerna av Designlabel Spell.


onsdag 20 juli 2011

Sculptural ribbon and a fish hotel.

Vanlig gammal hederlig paketinslagning och fina snören i all ära, men japanska Ribbonesia Log har verkligen tagit detta till nya höjder. De erbjuder fantastiskt fina figurer som är knutna utav band, handgjorda och färdiga för dekoration av paket eller kanske till kavajfickan.






När vi ändå är inne på att ifrågasätta det gamla vanliga så erbjuder DESIGN55online detta fiskhotell. Vem har sagt att fiskar inte kan leva i bostäder? Med Umbra fish hotel fish bowl får man det iallafall att se så ut.


Stapelbara är de också, praktiskt ifall antalet hyresgäster ökar.

tisdag 19 juli 2011

Solutions of tomorrow.

Industridesignföretaget Psychic Factory erbjuder, kanske framförallt de som reser mycket och som är trötta på att behöva packa - packa upp och sedan ner igen, denna nytänkande resväska : Traveller´s Closet.


Den belgiska designern Peter Donders hämtade inspiration från Ferrari när han skapade dessa limited-edition-stolen med fotpall i aluminium. Futurism när den är som bäst!





måndag 18 juli 2011

A clothespin lifts the upper layer of the lawn.

Mehmet Ali Uysal, född i Turkiet, gjorde denna häftiga skulptur för Festival Cinq Saisons (Five Seasons Festival) i Belgien förra året. 

Amazing table and stool.

Aura Coffee Table and Stool. Älskar de organiska formerna!
Koncept, design och byggt av: Kieran Choy. Ägare är även The Design Division och Shane Talbot. Den sistnämnde är även fotografen bakom de fantastiska bilderna.









torsdag 7 juli 2011

Modern vintage furniture.

Modà erbjuder vintage-möbler, men med en modern touch. Jag älskar de graciösa formerna i kontrast till de färgstarka tyg-collagen.


Min favoritmöbel kanapén har också fått ett modernt ansiktslyft. Underbara organiska former.  

onsdag 6 juli 2011

Dining in style.

Nu behöver man inte oroa sig över hur bordsdekorationen ska se ut då man dukar till middag- det räcker med att ta fram besticken.
Det tyska produktdesignföretaget DING3000 har formgivit detta tredelars-set åt Konstantin Slawinski.
Serien, som kallas Join, belönades med Interior innovation award 2011.





Amazing lamps and a healthy lounge chair.

Stuart Fingerhut har skapat denna sagolika lampa som för mig påminner lite om en skalbagge av något slag. The Kinema Pedant Luminaire kan ställas in efter hur stark ljus man vill ha, detta genom att justera de så kallade ringarna. Varje ring kan justeras individuellt.



Nästa lampa som jag fastnade för är The NLC Lamp av Constantin Wortmann för NEXT.
Med LED-lampor och dimmer är det lätt att få det ljus som man eftersträvar.
Inspirationen har han fått, inte helt otippat, från trädkronor.



KK Wong har skapat Backflip Fitness Chaise. Denna lekfulla möbel blev resultatet av en studie KK Wong gjorde då han ville kombinera hälsa/välmående/träning med möbler. En ovanlig kombination kan tyckas, men möbeln är anpassad för att vara lämplig för flertalet styrke- samt stretchövningar. Snygg och bekväm ser den ju faktiskt också ut att vara!